The Opposites wint de Nederlandse Popprijs 2013

Het hiphopduo The Opposites heeft de Popprijs 2013 gewonnen. Ze namen de prestigieuze Nederlandse muziekprijs in ontvangst tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Dat meldt de organisatie van het festival.
J BOLDERDIJK
The Opposites kreeg de prijs gisteravond op Eurosonic.

De band heeft "een nieuwe standaard gezet voor live hiphop", aldus de jury. "In 2013 was er geen andere Nederlandse act die in de zalen en op de festivals zoveel teweeggebracht heeft met zo'n eigen, oorspronkelijk geluid als het duo Big2 en Willy."

Bij de Popprijs hoort een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay. De prijs wordt uitgereikt aan de band of artiest die in het voorgaande jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

De Popprijs werd eerder gewonnen door groepen en artiesten als Herman Brood (1989), Osdorp Posse (1995), Junkie XL (1998), Ali B (2004) en Racoon (2012).