Twee doden en één vermiste na overstromingen in Frankrijk

De overvloedige regenval in het zuiden van Frankrijk heeft voor grote overstromingen gezorgd aan de Azurenkust. Volgens lokale autoriteiten zijn er zeker twee mensen omgekomen. Eén persoon wordt vermist.

Verschillende gemeenten tussen Le Lavandou en Hyères zijn zwaar getroffen. De regen was al sinds vrijdag begonnen en zal zeker nog tot morgenochtend duren.

Een man van 73 is in zijn kelder omgekomen, een andere man werd in zijn wagen meegesleurd door het water in Pierrefeu. Nog een andere persoon verdween van zijn boot in La Londe-les-Maures, nabij Hyères

Sinds vanmiddag zijn 155 mensen met de helikopter geëvacueerd uit hun verblijfplaatsen aan de Azurenkust. Toen het te donker werd voor de helikopters zijn mensen uit de streek van Hyères met boten geëvacueerd.

Er zijn tenminste zes noodopvangcentra geopend in de getroffen gemeentes. Een twintigtal departementale wegen zijn afgesloten. Het spoorverkeer was eerst opgeschort, maar kan langzaam terug hernemen. Vierduizend huizen zaten vanavond zonder elektriciteit.

Ook in het naburige departement Alpes-Maritimes heeft het fel geregend. Daar zijn een tiental wegen afgesloten omdat stukken weg waren weggespoeld. Op sommige plaatsen werden dorpen onbereikbaar.