Zware brand woedt in historische stadje in Noorwegen

In het stadje Laerdalsoyri, in het westen van Noorwegen, heeft een grote brand al zeker 23 gebouwen verwoest. Honderden mensen zijn geëvacueerd en meer dan 50 moesten worden verzorgd in het ziekenhuis. Circa honderd brandweerlieden zijn ingezet om de vuurzee onder controle te krijgen. Dat hebben de lokale autoriteiten meegedeeld.

Het stadje telt 1.200 inwoners en is bekend voor zijn historische houten huizen, sommige uit de jaren 1700. Er zijn geen zwaargewonden gemeld en er is niemand vermist.

De bestrijding van het vuur werd eerst gehinderd door een sterke wind en de uitgevallen stroom. Sindsdien is de wind gaan liggen, maar de vuurzee is nog niet volledig onder controle, aldus de politie. Bij het blussen worden ook helikopters ingezet.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.