Radio 1 heeft nieuw logo en nieuw zendschema

Radio 1 pakt uit met een nieuw logo en een nieuwe baseline, "Altijd benieuwd". Ook in het zendschema zijn er een aantal nieuwigheden, zo is er voortaan tussen 10 en 12 uur "De bende van Einstein". Tussen 19 en 20 uur is er het gloednieuwe programma "Braakland".
Het nieuwe logo van Radio 1

Radio 1 wil radio maken voor mensen die gefascineerd zijn door alles wat er in de wereld gebeurt, vandaar de keuze voor "Altijd benieuwd" als baseline. In het nieuwe logo vervangt blauw oranje als hoofdkleur. "De missie van de zender is niet veranderd", zegt nethoofd Filip Pletinckx. Nieuws en actualiteit blijven de basis van Radio 1, daarnaast is er ook ruimte voor sport, wetenschap, cultuur, enzomeer. Het nieuwe programmaschema start volgende week maandag.

Hoe ziet het nieuwe zendschema eruit?

Tussen 6 en 9 uur blijft "De ochtend" op post. Wel zal er in het actualiteitsprogramma meer gekozen worden voor een focus en wordt het de bedoeling om minder te drijven op de waan van de dag. Daarna is er "Hautekiet", dat voortaan één uur zal duren in plaats van twee. De basis van het programma blijft hetzelfde, maar het zal op nog meer verschillende mediaplatformen actief zijn.

Tussen 10 en 12 uur is er het nieuwe "De bende van Einstein". Een programma "dat op zoek gaat naar wat mensen fascineert en wat fascineert aan mensen". Kristien Maes, die lang actief was als wrapper bij Ketnet, en Lotte De Caluwé presenteren het programma, waarin een heel breed scala aan thema's aan bod zal komen.

Tussen 12 en 13 uur is er vervolgens "Nieuwe feiten", dat verhuist van de avond naar de middag. In het programma gaat Lieven Vandenhaute op zoek naar opmerkelijke verhalen in de nieuwsstroom van de dag.

Vervolgens is er tot 16 uur het muziekprogramma "Sonar", waarna het actualiteitsprogramma "Vandaag" volgt. Dat blijft dus ook op de gebruikelijke plek. Vanaf 19 uur, op de vroegere plaats van "Nieuwe feiten" dus, is er één uur lang het gloednieuwe magazine "Braakland" met Evert Venema.

Op zondagochtend tussen 7 en 9 uur is er ten slotte het nieuwe cultuurprogramma "Bar du matin", dat gepresenteerd zal worden door Annemie Tweepenninckx. "Een programma over schoonheid, ontroering en passie." Daarnaast zal er ook dagelijks aandacht zijn voor cultuur in de actualiteitsprogramma's van Radio 1, benadrukt Pletinckx.

Het vernieuwde Radio 1 wordt u voorgesteld in dit filmpje:

Meest gelezen