"Joehoe, we hebben 'm! Nu kan ik sterven"

Het VTM-programma "Safety First" wint de Ha! van Humo 2013. Dat is vanavond bekendgemaakt in de Beursschouwburg in Brussel. "Joehoe, we hebben 'm! Nu kan ik sterven", reageert Tim Van Aelst van productiehuis Shelter.

"De personages van deze serie onderscheiden zich van de karikatuur door uitgesproken gevoelig te zijn in een leven waarin opstaan altijd weer een voorspel is van vallen", zei Humo's tv-criticus Dwarskijker in zijn lofrede. "Net echt, maar dan een beetje aangedikt, puur voor ons vermaak."

Humo looft ook de scenaristen en de acteurs. De hoofdrollen in deze sitcom over een beveiligingsfirma worden vertolkt door Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans, Ben Segers en Matteo Simoni.

Shelter, het productiehuis dat "Safety First" maakte, kreeg eerder al buitenlandse televisieprijzen voor programma's als "Benidorm Bastards" en "Wat Als?". De Ha! van Humo is de eerste Vlaamse onderscheiding die het te beurt valt. "Safety First" wint een kunstwerk van Humo's huishumorist Jeroom en een cheque van 5.000 euro. "Joehoe, we hebben 'm! Nu kan ik sterven", reageert Tim Van Aelst van Shelter.

Al sinds 1980 bekroont de redactie van Humo jaarlijks een binnenlands televisieprogramma of een televisiepersoonlijkheid met de felbegeerde Ha!

Meest gelezen