Partij Voor Gehandicapten en Welzijn neemt deel aan verkiezingen

Om met zijn "Partij Voor Gehandicapten en Welzijn" (PVGW) aan de federale verkiezingen deel te kunnen nemen, verzamelde Hans De Smet uit Ninove de vereiste 500 handtekeningen van burgers uit zijn kiesarrondissement.

Oprichter Hans De Smet probeerde naar eigen zeggen tevergeefs die handtekeningen bij parlementairen te verzamelen. "Zeer sterk, maar langs een kant begrijpelijk", aldus De Smet, die zelf 22 jaar geleden geopereerd werd aan een hersentumor en daar nog niet helemaal van hersteld is. "Als je een partij opricht, is het tegen het bestel, waar zij nu ook deel van uitmaken."

De Smet volhardde echter en behaalde in tien dagen tijd 500 handtekeningen van inwoners uit zijn thuisstad Ninove, genoegd om de procedure verder te zetten om een lijst neer te leggen.

De initiatiefnemer vindt dat er meer geluisterd moet worden naar gehandicapten. "Wij zijn ook burgers, niet diegenen die tevreden moeten zijn met wat ons toegesmeten wordt, maar mensen die zoals iedereen iets trachten te maken van hun leven. Hoe onbegrijpelijk soms ook. Ook wij willen deel uitmaken van deze samenleving. Zij het voor sommigen moeilijker dan voor anderen."

De Smet vindt dat politici zich te veel verschuilen achter het "algemeen belang"'en "wetten", zoals een wet uit 1935 die het voor gehandicapten moeilijk zou maken om deeltijds werk aan te vullen met een uitkering. "We worden gedwongen om niet te werken. Vrijwilligerswerk is volgens de VDAB een oplossing, maar ik wil een volwaardig beroep uitoefenen om te kunnen leven."

Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen haalde de Partij Voor Gehandicapten in Ninove 210 stemmen, met vijf kandidaten op de kieslijst.

Meest gelezen