Meer vliegtuigen en bestemmingen Brussels Airlines

Brussels Airlines gaat de vloot grondig vernieuwen en wil met nieuwe bestemmingen uitpakken. Daarover is een akkoord bereikt met de Duitse hoofdaandeelhouder Lufthansa.
BELGA/DOPPAGNE

Binnenkort wil het Ierse Ryanair ook vluchten organiseren vanuit de luchthaven van Zaventem, de thuisstek van Brussels Airlines. Dat wordt dan ook beschouwd als een uitdaging aan Brussels Airlines.

Die maatschappij blijft echter niet bij de pakken zitten en wil een tegenoffensief tegen Ryanair opzetten. Daartoe zal de vloot grondig worden uitgebreid en vernieuwd. Zo zouden kleinere AVRO-jets tegen 2016 vervangen worden door grotere toestellen van Airbus. Er zou ook een Airbus A330 voor de lange afstand worden gekocht. Ook wil Brussels Airlines nieuwe bestemmingen in Europa zoeken.

Brussels ondervindt op de lucratieve Afrikaanse bestemmingen overigens ook steeds meer concurrentie van onder meer Turkish Airlines, Ethiopian Airlines en Air France KLM. 

Over de nieuwe plannen is nu een akkoord bereikt met de Duitse maatschappij Lufthana. Die is met een belang van 45% de grootste aandeelhouder in Brussels Airlines. Wellicht in mei zal Lufthansa beslissen of het een optie om de overige 55% van Brussels te kopen, ook zal uitoefenen.

Morgen is er om 14 uur een persconferentie van Brussels Airlines. Daar zullen de expansieplannen verder uit de doeken worden gedaan. 

Meest gelezen