Merkel houdt vast aan wegentaks voor buitenlanders

In haar regeerverklaring zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) te zullen vasthouden aan haar plan om een autowegentaks voor buitenlanders in te voeren. Eerder vandaag heeft de Duitse regering de nieuwe pensioenregeling al goedgekeurd. Sinds eind vorig jaar regeren de christendemocraten van Merkel met de sociaaldemocraten.
AP2013

De Duitse bondskanselier Angela Merkel gaf vandaag uitleg over de plannen van haar nieuwe coalitie voor de komende vier jaar. In haar regeerverklaring had ze het onder andere over energie en het minimumloon. De Duitse regering blijft ook bij haar plan om een autowegentaks voor buitenlanders in te voeren.

Ook de relatie met de Verenigde Staten kwam aan bod. "De Amerikanen blijven een belangrijke bondgenoot, maar hun spionagedaden gaan te ver", zei Merkel nog.                            

Deze ochtend keurde de regering al de pensioenshervormingen goed. Duitsers mogen nu op hun 63e met pensioen, op voorwaarde dat ze 45 jaar gewerkt hebben.

Merkel deed haar regeerverklaring zittend, want ze herstelt nog steeds van een ongeluk tijdens het wintersporten.

Meest gelezen