"Gelijke regels brandveiligheid in alle studentensteden"

De brandweer wil samenzitten met de Vlaamse regering over de brandveiligheid van studentenhuizen. Nu zijn de regels in iedere stad anders. Volgens de brandweercommandanten zou een globale methodiek beter zijn.
Vorige week was er nog een dodelijke brand in een studentenhuis in Leuven.

De brandweercommandanten van de verschillende Vlaamse studentensteden zijn alvast gewonnen voor een gezamenlijk controlesysteem voor de brandveiligheid van de studentenkoten. "Elke gemeente of stad doet dat op zijn eigen manier. Een globale methodiek zou beter zijn", zegt Jeroen Ameel van de brandweer van Leuven aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

"We steunen het initiatief zeker", zegt ook de Antwerpse brandweercommandant Chris Addiers. "Voor de globale aanpak van de brandveiligheid is het beter dat er met één systeem gewerkt wordt." Voor hotels is er al een gezamenlijk systeem. "Als men een hotel wil uitbaten, moet men over een gunstig attest beschikken van de brandweer. Voor studentenverblijven kan dat op dezelfde manier gebeuren."