"Ik wilde een selfie met Liesbeth Homans"

Eén van de opvallende gasten op het ideologische congres van de N-VA afgelopen weekend was Urbanus. "Ik stond daar als artiest en ik ben me bewust van het statement, maar ik sta absoluut achter de ideologie van links", zei de komiek in Terzake.

"De belangrijkste reden voor mijn optreden op het congres van de N-VA, was een selfie, die ik met Liesbeth Homans wilde maken", grapte Urbanus toen hij zijn optreden op het ideologische congres van de N-VA, afgelopen weekend in Antwerpen, wilde verklaren.

Volgens Urbanus was het de derde keer dat Bart De Wever hem vroeg om als artiest een bijdrage te leveren voor de partij. "De eerste en de tweede keer was dat professioneel niet echt mogelijk voor mij", stelde Urbanus, "maar de derde keer dacht ik wel dat ik het kon riskeren". 

Een fanatieke flamingant is Urbanus naar eigen zeggen niet. "Het is eigenlijk de aversie tegenover de andere partijen waardoor ik affiniteit heb met de N-VA. Ik zie zoveel hypocrisie in die partijen en ze duwen de N-VA in een hoek, als potentiële nazi's." Urbanus ergert zich bovendien ook al een tijdje aan de belastingen van de regering Di Rupo. "Ik werk al veertig jaar en al die tijd sta ik geld af aan de staat. Waarom nooit eens een schouderklopje voor de mensen die dit land draaiende houden?"

De komiek maakte in het interview in Terzake wel duidelijk dat hij geen lid is van de N-VA en niet van plan is om het te worden. "Ik stond daar als artiest en ik ben me bewust van dat statement, maar ik blijf artiest en eigenlijk sta ik achter ideologie van links", klinkt het. "De linksen van nu staan met een vlagje te zwaaien maar die vlag dekt de lading niet meer. Drie vierde van die socialisten zijn rechtse zakken met een rood vlagje", besluit Urbanus.

Meest gelezen