"Kris Peeters on tour" trapt CD&V-verkiezingscampagne op gang

CD&V heeft de campagne voor de verkiezingen van 25 mei op gang getrapt met "Kris Peeters on tour", een rondgang langs de vijf Vlaamse provincies die de christendemocraten moet helpen hun socio-economisch programma uit te werken. West-Vlaanderen mocht vandaag als eerste Vlaams minister-president Kris Peeters en de lijsttrekkers ontvangen.

Peeters ging in Roeselare een kijkje nemen bij het bedrijf Maselis, een van de grootste voedingsbedrijven in de provincie. Hij zat er samen met een vijftigtal bedrijfsleiders om zijn plan op het terrein te toetsen.

Vanavond gaat het nog naar Brugge waar hij in de hotelschool Ter Groener Poorte zijn plan ook nog aan de onderwijssector zal voorleggen. Peeters kreeg maandag het gezelschap van de West-Vlaamse lijsttrekkers Hilde Crevits en Hendrik Bogaert en van Europees lijsttrekster Marianne Thyssen.

Op basis van gesprekken met ondernemers, verenigingen, academici en gewone burgers wil CD&V tot een sociaaleconomisch plan komen. Dat plan wordt op 28 februari voorgesteld.

lees ook