"Na assisen naar school gereden en meisjes omhelsd"

De moeder van de 2 meisjes die werden mishandeld door hun Braziliaanse stiefmoeder, reageert opgelucht na afloop van het proces. "Justitie heeft ons niet in de steek gelaten", klinkt het in "Reyers Laat". De dader, Daniela Mancini, werd veroordeeld tot de maximumstraf van 30 jaar gevangenis.

Ter herinnering: de Braziliaanse vrouw had haar twee stiefdochters, meisjes van 2 en 5, op 20 november 2011 met ontstopper overgoten toen ze even alleen met hen was in de auto op weg naar een kinderboerderij. Het jongste meisje liep zware brandwonden op en is verminkt voor het leven. Bij het oudste zijn de littekens eerder psychisch.

In "Reyers Laat" heeft de moeder van de 2 meisjes gereageerd op de zaak en op de veroordeling van Mancini. "Het is een opluchting. Dit was een strijd voor rechtvaardigheid en die hebben we gekregen", zegt Joëlle Decoster. "Justitie heeft ons niet in de steek gelaten."

Haar advocaat, Walter Damen, beaamt dat. "Dit was een proces zoals elk proces zou moeten zijn. De voorzitter heeft tijd gekregen en genomen en dan kan er veel naar boven komen. Dan ziet men het nut van een procedure voor het hof van assisen."

Met de twee meisjes gaat het ondertussen relatief goed. "Na het einde van het proces ben ik snel naar school gereden en heb ik de meisjes omhelsd. Ik vertelde hen de uitspraak en ik kreeg een knuffel en een glimlach terug. Ze zijn heel opgelucht dat we deze pagina kunnen omdraaien en voor de rest blijven het meisjes. Morgen gaan ze gewoon weer naar school", besluit hun moeder.