"Omstanders hebben bijzonder heldhaftig gereageerd"

In Vroenhoven, een deelgemeente van Riemst, zijn gisteren twee meisjes op de fiets aangevallen door een groep honden. Een 11-jarig meisje is er erg aan toe. De familie bedankt de mensen die de meisjes te hulp zijn geschoten. De kennel is intussen ontruimd.

De elf honden waren ontsnapt uit een hondenkwekerij in Heukelom, een deelgemeente van Riemst. Even verderop, in Vroenhoven, vielen ze de meisjes die aan het fietsen waren, aan.

Een van de meisjes raakte zwaargewond. Ze is gebeten over haar hele lichaam en in het gezicht. Het meisje werd een eerste keer geopereerd in het ziekenhuis van Tongeren, vandaag wordt ze opnieuw geopereerd in Genk. De honden zijn door de eigenaar afgemaakt. Het gaat om zeven bouviers en vier labradors. Intussen zijn alle honden uit de kennel in beslag genomen.

De familie van het slachtoffer heeft de omstanders bedankt die het meisje uit de hondenroedel hebben bevrijd. "Het Nederlandse koppel dat het meisje in de wagen heeft getrokken, heeft bijzonder heldhaftig opgetreden", zegt burgemeester Mark Vos (CD&V). "Ze hebben hun eigen veiligheid geriskeerd. Hetzelfde geldt voor de mensen die nadien de honden hebben weggejaagd. Vier van hen, onder wie een politieman, hebben ook bijtwonden opgelopen. Het is pas nadat de agent een van de beesten een rake klap met zijn matrak heeft verkocht, dat de hele roedel is afgedropen."