Antwerpse adjunct-korpschef legt functie neer na ongeval

Glenn Verspeet, adjunct-korpschef bij de Antwerpse politie, heeft zijn functie neergelegd na een ongeval. Hij was vrijdagnacht betrokken bij een aanrijding en weigerde een ademtest te doen. Uiteindelijk werd er een bloedproef afgenomen en bleek hij dronken.

Of hij het ongeval zelf veroorzaakt had, moet nog blijken, maar wel staat vast dat de man gedronken had. Hij legde daarop zelf zijn mandaat van adjunct-korpschef neer, maar blijft wel hoofdcommissaris.

Op vraag van burgemeester Bart De Wever (N-VA) wordt een tuchtonderzoek gestart en Verspeet zal zich ook moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Vincent Houssin van de politievakbond VSOA wil dat minister van Binnenlanse Zaken Joëlle Milquet (CDH), ingrijpt: "De minister is bevoegd, zij is de hogere tuchtoverheid en het is dus haar taak om de nodige procedures te starten. Om de zes maanden stellen we vast dat er één of andere leidinggevende met een schadelijk dossier in de krant komt: dit moet stoppen. Deze mensen moeten eigenlijk het voorbeeld geven. Als men wil dat de mensen op de baan die dagelijks hun best doen om goed politiewerk af te leveren nog gezag hebben, moeten dergelijke zaken hard aangepakt worden."

Ook de Antwerpse politiebaas Serge Muyters is niet mals voor Verspeet: "Als politieman heeft hij een voorbeeldfunctie en dan is zo'n gedrag onaanvaardbaar."