Bernanke naar denktank Brookings Institution

Ben Bernanke heeft een nieuwe baan gevonden. De pas afgetreden voorzitter van de Amerikaanse centrale bank gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij de economische denktank Brookings Institution. Dat meldt het in Washington DC gevestigde instituut.

Bernanke had acht jaar lang de leiding over het Amerikaanse stelsel van centrale banken. Die rol werd afgelopen weekeinde overgenomen door Janet Yellen. Brookings gaf maandag aan dat de denktank verwacht te kunnen profiteren van de inzichten die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Brookings gaf niet aan hoeveel tijd de 60-jarige econoom aan zijn rol bij de denktank zal besteden. Het instituut wil Bernanke helpen bij de boeken die hij gaat schrijven en hoopt adviezen van hem te krijgen die kunnen leiden tot een beter begrip van het monetaire en financiële beleid.