Bunker ontdekt bij Albert I-monument in Nieuwpoort

In Nieuwpoort is een bunker ontdekt vlak bij het Albert I-monument. Dat gebeurde tijdens werken voor de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum rond de Eerste Wereldoorlog.

“Het gaat om een onbekende Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog die nog in heel goede staat verkeert", zegt schepen voor Stadsgebouwen Kris Vandecasteele (CD&V).

"De bunker is gelegen tussen het monument en de sluizenring. De werken zullen geen vertraging oplopen door de ontdekking van de bunker. Er bestaat naar mijn weten ook geen enkel plan waar deze bunker op vermeld staat", aldus de schepen.

De bunker zal nu worden opgeknapt en mee opgenomen in de omgeving van het Albert I-monument. Het is wel nog niet duidelijk of er mensen zullen binnenmogen. Dat hangt onder meer af van de stevigheid. Het is trouwens niet uitgesloten dat er in de buurt nog andere bunkers zijn.