Eiland Kefalonia opnieuw getroffen door aardbeving

Het eiland Kefalonia in het westen van Griekenland is voor de tweede keer in acht dagen tijd getroffen door een zware aardbeving. Volgens het geodynamisch instituut van Athene had de beving een kracht van 5,7. Het Europese aardbevingscentrum heeft het over een kracht van 6,1.

Volgens de burgemeester van het eiland, Alexandros Parisis, vielen er een aantal gewonden en liep de haven aanzienlijke schade op. Een brandweerofficier liet weten dat er ook veel meldingen zijn van kleinere schade.

Op 26 januari werd het eiland al eens opgeschrikt door een beving met een magnitude van 5,9. Ook toen veroorzaakte die beving aanzienlijke schade. De nieuwe beving was voelbaar in het volledige westen van Griekenland, tot in de zowat 300 kilometer oostelijker gelegen Griekse hoofdstad Athene.