Gestolen brandkast teruggevonden bij huiszoeking

Een routinecontrole door de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft zaterdag aanleiding gegeven tot de vondst van een brandkast die enkele dagen eerder gestolen was uit een hotel in Groot-Bijgaarden. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Een 36-jarige man is door de onderzoeksrechter aangehouden en een 30-jarige vrouw vrijgelaten na verhoor. Het onderzoek naar de diefstal, die door twee daders werd gepleegd, gaat verder.

De diefstal in het Hotel Best Western in Groot-Bijgaarden werd donderdagochtend rond 4 uur gepleegd. Twee gemaskerde mannen braken met een koevoet en voorhamer een nooduitgang open en bedreigden de receptionist. Die moest hen de kluis tonen, waarin onder meer ook de dagopbrengsten van het Quick-filiaal van naast het hotel werden bewaard. Hoewel de kluis, waarin zo'n 2.500 euro zat, verankerd zat in de grond, konden de overvallers die toch meenemen.

Twee dagen later controleerde een patrouille van de anti-banditismebrigade Uneus van de zone Brussel-Zuid dan een Volkswagen Golf met drie inzittenden aan boord, een 36-jarige man, een 30-jarige vrouw en haar tweejarig zoontje. In de wagen werd een kleine hoeveelheid cannabis gevonden, waarna de politie een huiszoeking hield bij de twee personen. Bij de man stootten ze op 5 precisieweegschalen en bij de vrouw op de gestolen brandkast, opengeslepen en leeggehaald.

De man en vrouw werden daarop ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Die besloot de man aan te houden en de vrouw vrij te laten.