Hollywood rouwt om Hoffman

Heel wat acteurs reageren met verstomming op het overlijden van Philip Seymour Hoffman. De 46-jarige acteur werd gisteren in zijn appartement in New York dood aangetroffen. Ondertussen raakte ook bekend dat de dood van Hoffman geen gevolgen zal hebben voor de aankomende "The hunger games"-films.
AP2014

Heel wat collega-acteurs uiten in een reactie hun verdriet op het overlijden van Hoffman gisteren. "Ik ben zeer, zeer bedroefd door het overlijden van Phil", zegt Robert De Niro. "Hij was zo een geweldig acteur. Dit is een moment waarop je denkt: dit hoeft gewoon niet. Hij was zo jong en begaafd en had zoveel om voor te leven. Mijn familie en ik betuigen ons diepste medeleven aan zijn familie."

George Clooney, die samen met Hoffman in "The ides of march" speelde, zei: "Er zijn geen woorden... Het is gewoon verschrikkelijk." Daar sluit regisseur Mike Nichols, die de film "Charlie Wilson's war" regisseerde, zich bij aan. "We zijn te verbrijzeld", zegt hij.

"Ik voel me vereerd dat ik de buitengewone Philip Seymour Hoffman heb mogen kennen en dat ik met hem heb mogen samenwerken", zegt Julianne Moore, die samen met Hoffman te zien was in "Boogie nights", "Magnolia" en "The big lebowski".

Jennifer Lawrence, die samen met hem te zien was in "The hunger games", reageerde op Twitter. "Zo een ongelooflijke acteur", schrijft ze. "Je speelde een uitstekende Plutarch. Zo triest." Op de socialenetwerksite kwamen ook heel wat andere reacties. Whoopi Goldberg hoopte gisteravond nog dat het om een hoax ging. Ook Ellen DeGeneres, van "The Ellen DeGeneres show", Justin Timberlake, Jim Carrey en Rain Wilson hebben hun medeleven geuit.

"Geen problemen voor "The hunger games""

Ondertussen raakte ook bekend dat de laatste twee films van "The hunger games", waar Hoffman de rol van Plutarch Heavensbee voor zijn rekening neemt, niet in het gevaar komen door zijn overlijden. Dat hebben de makers van de film aan het Amerikaanse magazine Variety gemeld.

De opnames voor de twee films zijn nog volop bezig, maar volgens de producent waren de opnames met Hoffman afgerond. De releasedata voor de films (op 21 november 2014 en 20 november 2015) zal bijgevolg volgens de producent niet aangepast worden.