Madonna plagieerde Salvatore Acquaviva niet bij hit "Frozen"

Het hof van beroep in Bergen heeft een arrest geveld in de zaak-Acquaviva. Volgens het hof heeft Madonna geen plagiaat gepleegd met "Frozen" ten nadele van componist Salvatore Acquaviva, die in 2005 aanvankelijk nog in het gelijk was gesteld. Acquaviva wil nu op zijn beurt naar cassatie gaan. Voorlopig is het dus nog wachten om de hit "Frozen" op de radio te horen.
AP2013

Op 18 november 2005 verbood de kortgedingrechter in Bergen, na een klacht wegens plagiaat tegen Warner, EMI en Sony, de verkoop en de verspreiding op Belgisch grondgebied van "Frozen". Het nummer van Madonna was mogelijk gekopieerd. Voorzitter Hiernaux was van oordeel dat de eerste vier gezongen maten een kopie waren van "Ma vie fout l'camp", een werk dat in 1979 werd gecomponeerd door Salvatore Acquaviva.

De drie betrokken platenmaatschappijen tekenden beroep aan. Het hof van beroep in Bergen had haar uitspraak in dit dossier opgeschort. Het hof moest een nieuw belangrijk feit vaststellen, met name de dagvaarding van de partijen wegens plagiaat voor de burgerlijke rechtbank in Parijs (het zogenoemde "tribunal de grande instance") door Edouard Scotto Di Suoccio, Tabata Music en Atoll Music. Zij claimen de originaliteit en de eerdere oorsprong van het nummer "Bloodnight" (1983) ten opzichte van "Ma vie fout l'camp" (1993) en "Frozen" (1998).