Plannen uitbreiding Vorst Nationaal in de koelkast?

Het is niet duidelijk of de geplande uitbreiding van de concertzaal Vorst Nationaal zal doorgaan zoals gepland. Dat meldt de website brusselnieuws.be. Eind vorig jaar nam de nv Sportpaleis de concertzaal over en werd het onduidelijk of de uitbreidingsplannen die Vorst Nationaal twee jaar geleden voorstelde, nog gingen doorgaan.
De originele uitbreidingsplannen van Vorst Nationaal

Vorst Nationaal stelde in juni 2011 de bewuste plannen voor. Het ging om een renovatiebeurt van de grote concertzaal, een sportzaal en een ondergrondse parking.

Volgens brusselnieuws is het nog niet duidelijk wat het Sportpaleis met die renovatieplannen van plan is. Volgens de website is het wel zo goed als zeker dat de geplande ondergrondse sportzaal voor 3.000 mensen er niet komt.

Opvallend is dat burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) in de krant La Capitale net het idee heeft geopperd om de zaal te verkleinen, tot 4.000 tot 5.000 plaatsen zei hij op FM Brussel. "Dat is louter een suggestie, ze doen natuurlijk wat ze willen", zegt hij. "Nu Paleis 12 de deuren aan de Heizel heeft geopend, is het misschien de gelegenheid voor Vorst Nationaal om een kleinere zaal in te richten."