Politieman zwaargewond bij tussenkomst voor vechtpartij

Een politieman van de Brusselse lokale politie is vrijdagnacht zwaargewond geraakt bij een interventie voor een vechtpartij aan een discotheek.

Vier mannen keerden zich tijdens die interventie tegen de politie, die gebruik moest maken van haar wapenstokken en de honden om zich tegen het viertal te verdedigen. Twee mannen, twintigers uit Namen, konden opgepakt worden en zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket.

De vechtpartij deed zich voor aan een discotheek in de Defacqzstraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de gemoederen al erg verhit en de tussenkomst van de politie werd duidelijk niet op prijs gesteld. Vier mannen in het bijzonder keerden zich tegen de agenten en stelden zich verbaal en fysiek agressief op. De agenten konden één man overmeesteren, maar zijn drie kompanen probeerden hem te bevrijden. De agenten moesten hun wapenstok bovenhalen en hun hond inzetten om zich te verdedigen.

De aankomst van een tweede hondenpatrouille maakte weinig indruk. Een van de mannen probeerde nogmaals uit te halen naar een agent, maar werd daarbij in de arm en de onderbuik gebeten door een politiehond. De man ging op de loop maar één van zijn kompanen bleef agressief en werd eveneens in de arm gebeten. De man raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Nadien werd hij opgepakt en net als zijn kompaan, die bij het begin van het incident opgepakt was, ter beschikking gesteld van het parket.

In het geharrewar was één politieman ernstig gewond geraakt. Hij zal minstens twee weken werkonbekwaam zijn.