Politiepatrouilles als inbraakpreventie in Oost- en West-Vlaanderen

In Oost- en West-Vlaanderen start vandaag een project tegen woninginbraken. De politie wil er in twintig politiezones meer controles uitvoeren in streken waar er regelmatig wordt ingebroken om dit in de toekomst te kunnen vermijden.

In een twintigtal politiezones in Oost- en West-Vlaanderen start vandaag een speciaal project om rondtrekkende criminelen op te sporen. Agenten uit die verschillende zones gaan samenwerken met de federale- en de wegpolitie op die momenten en in die zones waar inbrekers vaak actief zijn. Op die plaatsen zullen er elke dag op gerichte tijdstippen controles worden uitgevoerd. Met dit project willen de provincies de criminaliteit in de grensstreek beter aanpakken.

"We gaan wekelijks de inbraakcijfers uit de verschillende politiezones opvragen. Onze analisten in Kortrijk en Brugge gaan deze cijfers dan bestuderen en op basis daarvan bepalen waar er het meeste kans is op inbraken", verduidelijkt commissaris Didier Vandecasteele. Bedoeling is dan om dan met alle politiezones en de federale collega's in die specifieke regio op hetzelfde moment controles te gaan uitvoeren. "Zo tonen we ook aan mogelijke daders dat ze binnen eenzelfde regio de politie op verschillende plaatsen zullen tegenkomen", aldus commissaris Vandecasteele.

De federale politie in Brugge zal alle acties coördineren. Het project liep al langer op proef in zeven politiezones rond Kortrijk. Daar komen nu heel wat zones uit regio Brugge en regio Gent bij.