PS-politica stapt over naar extreemlinks

Brussels parlementslid en gewezen gemeenschapssenatrice Sfia Bouarfa stapt na 20 jaar uit de PS en zegt in een mededeling haar steun toe aan PTB-go, de Franstalige tegenhanger van de PVDA+. De overstap komt niet echt als een verrassing, want de laatste maanden had Bouarfa al openlijk afstand van de PS genomen.
BELGA/DOPPAGNE

"Op 20 december was ik het enige PS-parlementslid dat tegen de ratificatie van het Europese besparingsverdrag stemde. Mijn beslissing, die ik zowel openbaar als binnen mijn partij heb aangekondigd, heeft hevige reacties veroorzaakt binnen de PS. Sindsdien ben ik in de praktijk uit de Brusselse fractie gezet", laat Bouarfa vandaag weten in een mededeling.

Ze kan zich naar eigen zeggen niet meer terugvinden "in het beleid dat de PS voert met als excuus 'zonder ons, zou het nog erger zijn'". Ze refereert aan de besparingen, het strengere migratiebeleid en wat ze de afbouw van de rechten van werklozen en jongeren noemt.

PTB-go! heeft haar hoop gegeven, zegt Bouarfa. "De leden van de partij zie ik reeds jaren op het terrein. Voor hun evolutie zorgden ze reeds voor een frisse wind in het linkse kamp met hun militantisme, voorstellen en hun politiek project".

lees ook