Ryanair lijdt in derde kwartaal 35 miljoen euro verlies

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in het derde kwartaal zoals verwacht verlies geleden. Het nettoverlies kwam uit op 35,2 miljoen euro, nog iets lager dan analisten hadden verwacht. De maatschappij behoudt wel haar jaarprognose van een winst van ongeveer 510 miljoen euro.
AP2012

In een omgeving van toegenomen concurrentie en tijdens het winterseizoen, met traditioneel minder vrijetijdsreizigers,  verlaagde Ryanair zijn ticketprijzen. Dat leverde 18,3 miljoen reizigers op in het derde kwartaal, Dat is 6 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar het liet zich ook voelen onder de streep.

In het derde kwartaal van het vorige boekjaar had Ryanair een nettowinst geboekt van 18,1 miljoen euro. De omzet bleef stabiel op 964 miljoen euro.

De Ierse luchtvaartmaatchappij start eind deze maand met vluchten vanop Brussels Airport.