Schipbreukeling wil terug naar huis na lang ronddobberen

Jose Salvador Albarengo, een schipbreukeling die naar eigen zeggen meer dan een jaar heeft rondgedobberd op de Stille Oceaan, heeft gevraagd om naar huis teruggebracht te worden. De schipbreukeling spoelde vorige week aan met zijn boot op het eiland Ebon, een van de Marshalleilanden, in de Stille Oceaan.

De man heeft de lokale autoriteiten verteld dat hij uit El Salvador komt, maar dat hij al vijftien jaar in Mexico woonde. "Ik wil terug naar Mexico", heeft hij te kennen gegeven.

De man, die nu een lange baard heeft, heeft een onfortuinlijke zeereis van zo'n 8.000 kilometer achter de rug. Hij belandde uiteindelijk uitgeput aan op de Marshalleilanden, ten oosten van Papua-Nieuw-Guinea, aan de andere kant van de Stille Oceaan. "Ik voel me slecht. Ik weet niet waar ik ben of wat er is gebeurd", gaf hij te kennen bij zijn overbrenging naar Majuro, de hoofdstad van de Marshalleilanden.

Naar verluidt heeft Albarengo zijn hachelijke avontuur overleefd door te vissen met de blote hand.