Schurft vastgesteld in Antwerps kinderdagverblijf

In een stedelijk kinderdagverblijf op het Kiel in Antwerpen is bij een kind schurft vastgesteld. De kinderen van twee leefgroepen, 38 in totaal, zijn intussen al met een zalf behandeld. De ruimtes en het speelgoed zijn eind vorige week ontsmet.
STEVE GSCHMEISSNER/SCIENCE PHOTO LIBRARY

Schurft is een erg besmettelijke huidziekte die veroorzaakt wordt door een parasiet, de schurftmijt, en die veel jeuk kan veroorzaken.

"Toen vorige week schurft werd vastgesteld bij één kindje van kinderdagverblijf Kadee, zijn meteen de nodige maatregelen getroffen", zegt Antwerps schepen voor Jeugd en Kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA).

"Alle ouders hebben daarover een brief meegekregen. Intussen is de situatie weer genormaliseerd. Het kinderdagverblijf moest ook niet gesloten worden, de preventieve maatregelen beperkten zich tot twee leefgroepen en de besmetting bleef bij dat ene geval."