Twee doden na gijzeling in een school in Moskou

In een middelbare school in Moskou heeft een leerling meer dan twintig studenten en een docent een tijdlang gegijzeld. De gewapende jongeman schoot uiteindelijk een politieman en een leraar dood. Hij werd opgepakt.

Een jongeman drong vanochtend met een wapen binnen in een school in een buitenwijk van de Russische hoofdstad Moskou. In een klas gijzelde hij 24 leerlingen en een docent.

De bewaker van de school kon ondertussen de politie waarschuwen. Toen die ter plaatse kwam, trok de dader naar buiten, waar hij een van de agenten dodelijke verwondde. Ook een leraar werd doodgeschoten.

De dader, zelf een leerling van de school, staat bekend als een uitstekende student. Hij werd ondertussen opgepakt, maar over zijn motief is nog geen duidelijkheid.