Van der Kelen wordt politiek raadgever B Plus

B Plus, de organisatie die ijvert voor een federaal, solidair en efficiënt België, heeft journalist Luc Van der Kelen aangesteld als haar politiek raadgever. "De organisatie heeft mensen nodig die het klappen van de zweep van de media kennen", klinkt het.

Van der Kelen was 20 jaar lang de vaste commentator van Het Laatste Nieuws en is nog actief als columnist bij die krant. Hij was al langer bestuurslid van B Plus, maar heeft nu naar eigen zeggen "tijd en goesting voor engagement". De standpunten van de organisatie liggen in de lijn van wat hij altijd gezegd heeft in zijn columns in de krant. "De beweging kan mensen gebruiken die het klappen van de zweep in de media kennen", zegt hij aan onze redactie.

Volgens Van der Kelen liet de organisatie zich in het verleden al te gemakkelijk in het defensief duwen voor (Vlaams-)nationalisten. "We moeten zelf met iets op de proppen komen", klinkt het. "We moeten duidelijkheid scheppen over de begripsverwarring tussen confederalisme en federalisme en een duidelijke visie verwoorden over hoe België eruit moet zien."