Woody Allen: "Beschuldigingen zijn onwaar en schandelijk"

Woody Allen ontkent de beschuldigingen van zijn adoptiedochter Dylan Farrow dat hij haar seksueel misbruikt zou hebben. Dat laat hij weten via zijn woordvoerder. Hij noemt de beschuldigingen onwaar en schandelijk.

In een open brief in de krant The New York Times had de adoptiedochter het over het misbruik dat ruim twintig jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. "Zolang ik mij herinner, heeft mijn vader dingen met me gedaan die ik niet wilde. Het gebeurde zo dikwijls, zo routinematig, zo vakkundig verborgen voor mijn moeder, dat ik dacht dat het normaal was", luidde het.

Via zijn woordvoerder ontkent Allen die beschuldigingen. Hij noemt de beschuldigingen onwaar en schandelijk.

In 1992 werd er al een onderzoek gedaan naar het misbruik, maar de regisseur werd niet vervolgd.