3.000 banen bij autofabriek Nedcar in Nederland?

Op termijn zouden er bij de Nederlandse autofabriek NedCar 3.000 mensen aan de slag kunnen. Dat zegt de Nederlandse vakbond FNV Bondgenoten. Als dat zo is, is dat erg interessant voor de werknemers van Ford Genk.

Twee jaar geleden werden de 1.500 banen bij NedCar gered door de overname door de Nederlandse bussenproducent VDL, die ook eigenaar is van het vroegere Jonckheere in Roeselare. NedCar werd toen bedreigd omdat Mitsubishi er niet langer Colts ging maken.

De fabriek in Born wordt intussen omgebouwd om voor het Duitse BMW auto's van het merk Mini te bouwen. De 1.500 werknemers van NedCar krijgen een vergoeding in afwachting van het heropstarten van de productie van de Mini's in de zomer.

Volgens de Nederlandse vakbond FNV Bondgenoten zou er bij NedCar op termijn zelfs plaats zijn voor 3.000 werknemers; het dubbele van nu dus. Dat schrijft Het Belang van Limburg;

Omdat NedCar in Born op nauwelijks 40 kilometer van Genk ligt, is dat erg goed nieuws voor de werknemers van Ford die binnenkort hun werk verliezen.

Er is nog meer goed nieuws: zo heeft de toeleverancier IAC in Born een contract gekregen om vanaf 2016 dashboards voor de Mini's van NedCar te leveren. De toekomst van dat bedrijf werd bedreigd omdat het een toeleverancier is van Ford in Genk. Bij IAC werken 300 mensen.