"Brugse fuifzaal beter beveiligen na verdrinken tiener"

De stad Brugge gaat de omgeving van de fuifzaal Entrepot beter beveiligen. Vorige maand is een 15-jarige jongen om het leven gekomen toen hij na een fuif in het Groothandelsdok was gesukkeld.

Jongeren nemen namelijk vaak de uitweg voor de hulpdiensten die langs het Groothandelsdok loopt. Ze kunnen dat doen omdat er een stuk omheining ontbreekt tussen de fuifzaal Entrepot en het water. Een goede maand geleden kwam een jongen van vijftien om het leven toen hij in de buurt van de zaal, op de terugweg van een fuif, in het water sukkelde. Een maand daarvoor nog was ook een voetballer verdronken.

"We gaan de omheining herbekijken en de uitweg voor de hulpdiensten afsluiten. Als er zich iets voordoet dan kunnen de hulpdiensten er door, maar in principe zorgen we ervoor dat het nu volledig afgesloten is", zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A).