"Bunker is al 70 jaar zichtbaar en bekend in Nieuwpoort"

De bunker die in Nieuwpoort werd "ontdekt" tijdens werken bij het Albert I-monument, is volgens de heemkring Ramskapelle aan den Yser helemaal niet zo onbekend. Volgens hen is de bunker al 70 jaar bekend in de badstad en is de hij zelfs zichtbaar vanop straat.

De bunker uit de Tweede Wereldoorlog werd zogezegd pas ontdekt tijdens werken aan het Albert I-monument in Nieuwpoort. Volgens schepen voor Stadsgebouwen Kris Vandecasteele (CD&V) staat de bunker op geen enkel plan.

Bij de heemkring Ramskapelle aan den Yser denken ze daar anders over. "De bunker is al 70 jaar zichtbaar en bekend in Nieuwpoort", zegt Kristof Jacobs van de heemkring. "Hij is zelfs al meer dan 30 jaar zichtbaar vanop straat, dus zo onbekend is hij helemaal niet."

Volgens Jacobs wou de schepen met dit "nieuws" waarschijnlijk de stad wat meer onder de aandacht brengen bij toeristen.