"Dodebabycantus" gaat niet door

De onafhankelijke studentenvereniging Amentia uit Antwerpen schrapt de omstreden cantus, met als thema baby's. De studentenvereniging wilde dat de deelnemers op het volgende zangfeest zich zouden verkleden als baby, en grappen over dode baby's zouden maken. Over de "dodebabycantus" was heel wat ophef ontstaan.

Eerder had Antwerpen Studentenstad al laten weten dat ze absoluut niet gelukkig was met de plannen van studentenvereniging Amentia. "Dat een studentenclub dit doet, komt het imago van studenten en hun verenigingsleven in het algemeen niet ten goede," zei Veerle Desimpelaere van Antwerpen Studentenstad. "We zijn daarom blij dat het idee van een dodebabycantus massaal veel reacties uitlokt. We hopen dat de studentenclub zich hierdoor bedenkt en afziet van het plan om zoiets te organiseren".

Antwerpen Studentenstad ging nog bekijken of ze stappen kon ondernemen tegen de onafhankelijke studentenclub Amentia.