"Lucratieve" controleactie op N16 in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas heeft de Vlaamse Belastingdienst bij een verkeerscontrole in twee uur tijd 14.289,27 euro geïnd. De controleactie verliep samen met de politie van Sint-Niklaas op de N16, de weg van Willebroek naar Sint-Niklaas.

Gisteren, tussen 10 en 12.30 uur, controleerde de politie met haar verschillende partners 96 automobilisten. Er werden ook 96 ademtesten afgenomen, maar geen enkele bestuurder blies positief.

De inspecteurs van de Vlaamse Belastingdienst maakten gebruik van een systeem met nummerplaatherkenning, waarbij 2.408 nummerplaten werden gescand.

20 voertuigen werden uit het verkeer gehaald, meestal voor het niet of te laat betalen van de inschrijvingstaks of verkeersbelasting. De dienst inde 14.289,27 euro en stelde één proces-verbaal op. Het voertuig werd in beslag genomen tot de openstaande rekening vereffend wordt.