"Misschien is het stuntelig, maar ik ben geen actrice hé"

"Ik ben geen actrice hé. Het is de eerste keer dat ik dit doe." Met die woorden wuift N-VA-raadslid in Borgerhout Kris Matheussen in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad de kritiek weg die haar de jongste dagen te beurt valt nadat ze in een campagnefilmpje is opgedoken waarin ze nogal stuntelig één van haar partijstandpunten kracht bijzet.

""Amai, ja. Natuurlijk moet er meer politie komen. Ne mens kan niet meer veilig over 't straat tegenwoordig", zo klinkt Matheussen in één van de campagnefilmpjes die de N-VA na afloop van het voorbije partijcongres online heeft gezet en waarin ze (hoofdzakelijk) doorsnee militanten aan het woord laat. "Ik vind dat erg dat ge in uw eigen stad schrik moet hebben. Meer blauw, daar ben ik voor", weet Matheussen nog in haar filmpje.

Op de sociaalnetwerksites werden de filmpjes in geen tijd met de grond gelijk gemaakt. De stuntelige en vooral geforceerde toon waarop de militanten zich tot de kijker richten, werd op algemeen hoongelach onthaald. "Als ze in "In de gloria" een item hadden willen maken over dit onderwerp, hadden ze geen betere filmpjes kunnen maken als parodie", zegt creatief directeur bij reclamebureau DDB Brussels Peter Ampe vandaag in Het Nieuwsblad.

"Iedereen heeft recht op een eigen mening, ook ik"

"Ik ben content over het filmpje", reageert Matheussen in diezelfde krant. "Ik weet dat het er misschien wat stuntelig uitzag. Ik ben dan ook geen actrice. Het is niet zo dat ik elke dag zo'n filmpje ineensteek. Ik ben een gewone mens, zo moest het ook overkomen."

"Dat het wat fake overkomt? Dat zou kunnen", geeft ze toe. "Maar ik heb mogen zeggen wat ik wou. Het is ieder z'n recht daar negatief op te reageren. Maar ik weet wat reilt en reilt in Borgerhout en sta volledig achter wat ik daar heb gezegd."

"Ik had niet verwacht dat er zoveel reacties zouden komen", gaat ze verder in Het Laatste Nieuws. "Dat was wel even slikken. Ik ben gestopt met alles te lezen. Sommige mensen zouden beter wat op hun taal letten. Maar iedereen heeft recht op een eigen mening, ook ik."

Het bewuste filmpje van Matheussen kunt u hieronder herbekijken.