"Plaatstekort in Nederlandstalig onderwijs blijft groeien"

Het tekort aan plaatsen in het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel neemt mogelijk nog toe. Dat meldt FM Brussel. In januari hebben 5.000 ouders hun kind aangemeld terwijl er maar 3.100 beschikbare plaatsen zijn.
(archiefbeeld)

"Vorig jaar hebben ongeveer 4.100 ouders hun kind aangemeld tegenover 5.000 dit jaar. Dat wil zeggen dat er toch een groei zit in de nood aan plaatsen", zegt Walentina Cools van het Lokaal Overlegplatform Brussel aan FM Brussel. Hoe groot het tekort juist zal zijn, is moeilijk te zeggen. Ouders kunnen er uiteindelijk immers toch nog voor kiezen om hun kind naar een school buiten Brussel te sturen of naar een Franstalige school binnen het Brussels gewest.

In het secundair onderwijs in Brussel is er voorlopig nog geen tekort aan plaatsen.