"Slechts halfuurtje tijd om vuilniszakken buiten te zetten"

In sommige Brusselse wijken hebben bewoners maar een half uur de tijd om hun vuilniszakken buiten te zetten. Dat meldt FM Brussel. Niet voor iedereen is dat even evident, maar voor de vuilniswagens is dat beter omdat er dan minder verkeer is.

Inwoners van verschillende Brusselse wijken hebben maar een halfuurtje de tijd om hun vuilniszakken buiten te zetten. Namelijk tussen 18.00 uur en 18.30 uur. Als ze de zakken vroeger op de stoep plaatsen, riskeren ze een boete voor sluikstorten. Als ze de vuilniszakken later buitenzetten, lopen ze het risico dat de vuilniswagen al gepasseerd is en dus hun afval niet meeneemt.

De inwoners zijn op de hoogte en vinden volgens Afvalintercommunale Net Brussel wel een oplossing. "Er zijn zeker mogelijkheden om een oplossing te vinden, via je partner, je kinderen of je buurman", zegt Etienne Cornesse van Net Brussel aan FM Brussel. "Er zullen mensen zijn voor wie het moeilijk kan zijn, maar de meeste mensen zullen wel een eenvoudige manier vinden."