Annemie Neyts wil tweede plaats op Europese lijst

Europees parlementslid Annemie Neyts is kandidaat voor de tweede plaats op de Europese lijst van Open VLD na Guy Verhofstadt. Wel wil ze in de loop van het nieuwe mandaat plaats maken voor een partijgenoot. Dat heeft ze gezegd aan "Villa Politica".

Bij de vorige verkiezingen stond Neyts al op de tweede plaats op de lijst van Open VLD en ook dit keer wil ze nog een gooi naar een zekere stek in het Europees Parlement doen. Dat hebben onze collega's van "Villa Politica" vernomen in Straatsburg.

Wel is ze niet van plan om haar termijn vol te maken. In de loop van de jaren zal ze in het Europees Parlement plaatsmaken voor een partijgenoot. 

Neyts zit sinds 2004 in het EU-parlement en was daar eerder ook al tussen 1994 en 1999. Ze is daar lid van de commissie Buitenlandse Zaken en de subcommissie Veiligheid en Defensie.

Ze was eerder ook partijvoorzitter van toen nog de PVV en is sinds 2005 voorzitster van de Europese liberale partij ELDR. Open VLD heeft nu drie leden in het EU-parlement: naast Verhofstadt en Neyts zit ook Philippe De Backer voor de Vlaamse liberalen in Straatsburg.

lees ook