Buurtbewoners Tomorrowland stappen naar rechter

Enkele misnoegde buurtbewoners van het recreatiedomein De Schorre in Boom stappen naar de kortgedingrechter. Ze eisen dat het geplande tweede weekend van het dancefestival Tomorrowland komende zomer niet doorgaat. Dat meldt de Antwerpse regionale zender ATV.

Een aantal buurtbewoners van het festival waren onlangs met een internetpetitie gestart tegen het tweede festivalweekend. Nadat er afgesproken was met de organisatie om in de loop van deze week rond te tafel te gaan zitten, was die petitie van het internet gehaald.

Maar dat geplande overlegmoment komt er niet. De buurtbewoners spannen meteen een kort geding in. Ze argumenteren dat organisator ID&T niet over de vereiste vergunningen beschikt om het festival twee weekends te laten duren. Ze vragen ook dat de hinder tijdens het eerste festivalweekend beperkt wordt. ID&T reageert ontgoocheld op het kort geding van de buurtbewoners, zonder dat er eerst overleg is geweest.

"We zijn heel verbaasd dat we via de media moeten vernemen dat er geopteerd wordt om een kort geding aan te spannen. Wij kunnen alleen maar meedelen dat we de afgelopen jaren aan alle wettelijke voorwaarden voldeden om het festival te kunnen en mogen organiseren en dat dit ook geldt voor de editie deze zomer", zegt woordvoerster Debby Wilmsen aan De Standaard.