Dodelijk arbeidsongeval in rangeerstation Antwerpen-Noord

In het rangeerstation Antwerpen-Noord in het Antwerpse havengebied is vanmiddag een veertiger omgekomen bij een arbeidsongeval. Dat bevestigt spooroperator NMBS Logistics. Het slachtoffer was een rangeerder van NMBS Freight Services. De omstandigheden van het ongeval zijn nog bijzonder onduidelijk, de politie en het arbeidsauditoraat voeren een onderzoek.

De rangeerder werd rond de middag zwaargewond aangetroffen op de sporen van bundel C in het rangeerstation. Hij overleed volgens het arbeidsauditoraat ondanks reanimatiepogingen onderweg naar het ziekenhuis.

"Vermoedelijk werd hij aangereden door een locomotief, maar dat wordt nog volop onderzocht", zegt Pieter Wyckaert van het Antwerpse arbeidsauditoraat. "Het is nog niet duidelijk wat de man daar precies deed en welke locomotief hem mogelijk aanreed, want het was op dat moment blijkbaar bijzonder druk."

Spooroperator NMBS Logistics, die een beroep deed op de rangeerder via NMBS Freight Services, betreurt het incident. "We dragen veiligheid nochtans erg hoog in het vaandel", zegt woordvoerster Veerle Van Mierlo.