Duitse jongen werd door moeder aan ketting gehangen

Een 13-jarige jongen uit het Duitse Hildesheim werd door zijn moeder en stiefvader verschillende keren vastgeketend in zijn kamer. Volgens het paar, dat ondertussen werd opgepakt, was de opvoeding van het kind te zwaar. De jongen woont nu in een tehuis en krijgt psychologische hulp.

De feiten kwamen aan het licht toen de biologische vader van de jongen alarm sloeg. Zijn ex-vrouw en haar nieuwe partner zeggen dat de opvoeding van de jongen erg zwaar was, omdat hij steeds van huis wegliep en met slechte vrienden omging.

Daarom werd de jongen eind 2012 verschillende keren met zijn voet vastgemaakt aan een vijf meter lange ketting in zijn kamer, net lang genoeg om naar het toilet te kunnen gaan.

Volgens de Duitse omroep NDR, woont de jongen nu in een tehuis en krijgt hij psychologische hulp.

De moeder en haar vriend riskeren een gevangenisstraf tussen zes maanden en tien jaar.