Eric Wiebes is staatssecretaris Financiën in Nederland

De Nederlandse liberaal Eric Wiebes heeft bij koning Willem-Alexander de eed afgelegd als staatssecretaris voor Financiën. Eerder was Wiebes benoemd door premier Mark Rutte.

Wiebes had vanochtend een officieel gesprek met premier Mark Rutte (VVD). Na afloop zei hij: "Het was een goed gesprek en we gaan het doen."

Maandag lekte al uit dat VVD'er Wiebes de kandidaat was om de afgetreden staatssecretaris Frans Weekers op te volgen. Vanmiddag heeft Wiebes de eed afgelegd bij koning Willem-Alexander en daarna is hij op het ministerie van Financiën aan het werk gegaan. Wiebes werkt er onder minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, de voorzitter van de eurogroep.

Eric Wiebes (geboren in 1963) is in Amsterdam wethouder van Verkeer en Vervoer. Eerder werkte hij als topambtenaar op het ministerie van Economische Zaken. Als wethouder hield hij zich onder meer bezig met de Noord-Zuidlijn van de Amsterdamse metro.