Halve meter sneeuw op één dag tijd in Zwitserland

In het Zwitserse kanton Ticino is op 24 uur tijd tot een halve meter sneeuw gevallen. In het dorp Robiei, dat op ongeveer 1.900 meter hoogte ligt, lag er zelfs 3,2 meter sneeuw. Volgens huidige weersvoorspellingen zal de sneeuwlaag in de komende dagen nog toenemen.

In het volledige Alpengebied is er momenteel lawinegevaar. Nog in Zwitserland veroorzaken lawines heel wat verkeershinder. Onder meer de weg tussen de dorpen Airolo en Villa is al sinds zaterdag versperd.

Ook het zuiden van Oostenrijk werd getroffen door het winterweer. In de deelstaat Stiermarken zaten ongeveer 2.000 huishoudens zonder stroom. In Tirol kwamen verschillende wintersporters in lawines terecht, maar zij bleven ongedeerd. In de deelstaat Karinthië moesten 200 kinderen uit hun school geëvacueerd worden omdat het dak door de dikke sneeuwlaag dreigde in te storten.