Justin Bieber op 3 maart voor rechter na straatrace

Het Canadese tieneridool Justin Bieber moet op 3 maart voor de rechter verschijnen in Miami, in de VS, na zijn arrestatie voor dronken rijden daar eind vorige maand. De advocaten van Bieber zullen pleiten dat hij onschuldig is.
AP2013

Bieber is aangeklaagd voor rijden onder invloed, verzet bij zijn arrestatie en rijden zonder een geldig rijbewijs. De advocaten van het tieneridool hebben al een geschreven pleidooi ingediend waarin ze stellen dat Bieber onschuldig is.

De Canadese zanger, die de laatste tijd wel vaker in aanraking is gekomen met de politie, werd gearresteerd op 23 januari na een straatrace in Miami. Hij kwam weer vrij na het betalen van een borgsom van 2.500 dollar (1.850 euro).

Op 10 maart moet Bieber in Canada voor de rechter verschijnen in nog een andere zaak. Hij wordt verdacht van het aanvallen van de chauffeur van een limousine. Ook op die aanklacht pleiten zijn advocaten onschuldig.