Kledingmaten weldra door pictogrammen aangeduid?

Als het van de Hogeschool Gent afhangt, worden de klassieke kledingmaten binnenkort vervangen door pictogrammen en codes. Die zullen niet langer de lengte of de breedte van het lichaam aangeven, maar wel de lichaamsbouw. Dat is nodig omdat doorheen de jaren onze lichaamsvormen flink zijn veranderd.

"Als vrouw kan je bijvoorbeeld je leven lang maat 38 hebben", legt Alexandra De Raeve van de Hogeschool Gent uit. "Dat komt neer op een heupomtrek van ongeveer 90 centimeter. Als je 25 bent, zal het volume zich vooral op het achterwerk bevinden. Naarmate vrouwen ouder worden, krijgen ze echter vaak een buikje. Hierdoor zal de kledij minder goed passen."

De hogeschool broedt niet enkel op nieuwe maataanduidingen voor vrouwen. Ook voor mannen wordt aan pictogrammen gewerkt.