Laurent Garnier maakte het beste saxofoonnummer

"The man with the red face" van Laurent Garnier is door de luisteraars van Studio Brussel verkozen tot het beste saxofoonnummer. De radiozender organiseerde voor het eerst een "Saxo 50" naar aanleiding van de 120e verjaardag van de dood van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon.

Linde Merckpoel draaide vandaag tussen 15 en 19 uur de 50 beste saxofoonnummers volgens de Studio Brussel-luisteraars. Als nummer 1 van de Saxo 50 kwam dus de Franse dj Laurent Garnier uit de bus. De tweede en derde plaats waren respectievelijk voor "Baker Street" van Gerry Raferty en "Lily was here" van Candy Dulfer.

De top 10 van de Saxo 50:

1. "The man with the red face" - Laurent Garnier
2. "Baker Street" - Gerry Raferty
3. "Lily was here" - Candy Dulfer
4. "Born to run" - Bruce Springsteen
5. "Who’s the king" - Dog Eat Dog
6. "Your latest trick" - Dire Straits
7. "Vandaag" - Bakermat
8. "Money" - Pink Floyd
9. "One step beyond" - Madness
10. "Cure for pain" - Morphine

Stromae is de hoogste Belg in de lijst. Zijn "Alors on danse" staat op nummer 35. De volledige lijst staat op de website van Studio Brussel.