Oorzaak brand studentenhuis Leuven nog steeds onduidelijk

Vijf dagen na de brand in een studentenhuis op de hoek van de Kapucijnenvoer en Bankstraat in Leuven heeft het Leuvense parket nog steeds geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand. Het parket wacht nog steeds op het rapport van de branddeskundige, dat is vernomen bij de Leuvense parketwoordvoerster Sarah Callewaert. Bij de brand in het studentenhuis kwamen twee Ierse studentes om het leven.

"We hebben op basis van de eerste bevindingen reeds gemeld dat niets wees op een misdrijf en dat het daarentegen om een accidentele brand ging. Het is echter onduidelijk wanneer de branddeskundige, die ook vandaag nog aan de slag was in het uitgebrande pand, zijn conclusies zal overmaken", aldus Callewaert.

De branddeskundige heeft overigens niet alleen opdracht om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Hij moet bijvoorbeeld ook nagaan of er alles in orde was op vlak van brandveiligheid.