Opnieuw brand in Moorsele... of Moorslede?

Net als vorige maand is er bij het melden van een brand bij de hulpdiensten verwarring ontstaan tussen de gemeente Moorslede en de buurgemeente Moorsele. Dat meldt WTV-Focus. Dit keer was het een politie-inspecteur die een brand in Moorsele wilde melden. Gelukkig bleef de verwarring zonder gevolgen.

De burgemeester van Moorslede wil nu dringend maatregelen omdat volgens hem de veiligheid in gevaar is. Hij gaat nu contact opnemen met de betrokkenen en bekijken op welke manier het probleem opgelost kan worden.

Een naamswijziging van de gemeenten is uitgesloten maar de verwarring blijft. Als je van Roeselare naar Menen gaat, rijd je eerst door Moorslede, Ledegem, dan weer door Moorslede en dan door Moorsele. Om snel een brand te melden moet je dus toch wel geografisch onderlegd zijn.