Recordaantal musea open tijdens Museum Night Fever

Tijdens de zevende editie van Museum Night Fever openen vierentwintig Brusselse musea de deuren op 22 februari tussen 19 en 1 uur. Performers, muzikanten, DJ's, acrobaten, vormgevers, videokunstenaars, dansers en beeldend kunstenaars geven dan een alternatieve kijk op de museumcollecties en expo's.

Een recordaantal Brusselse musea neemt dit jaar deel aan Museum Night Fever, waaronder BOZAR, Wiels en Botanique. Tijdens het evenement zijn er verschillende premières te bezoeken, zoals Nass Belgica over vijftig jaar Marokkaanse immigratie in Botanique en de retrospectieve van Michaël Borremans in BOZAR.

Tijdens het evenement worden zowat vijfhonderd jongeren ingeschakeld bij de activiteiten, die een alternatieve kijk geven op de museumcollecties en expo's. Zo gaan een twintigtal jongeren van AmuseeVous en het collectief Philip Dansar aan de slag met de expo "Demonen en wonderen" in het art & marges museum, met schaduwtheater, prettig gestoorde rondleidingen, workshops en bizarre installaties.

Gedurende de hele avond brengen gratis bussen van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB bezoekers van het ene museum naar het andere. Nieuw dit jaar is dat een ticket voor Museum Night Fever ook gratis toegang geeft tot de Noctis-nachtbussen. Ook nieuw zijn de animaties op de pendelbussen van de MIVB, met bijvoorbeeld jonge schrijvers die kortverhalen voorlezen in de bussen.

De zevende editie wordt afgesloten met een afterparty in Brussels Event Brewery, in samenwerking met organisator Bulex. De hele nacht door zijn er op zes verschillende podia live concerten en DJ-sets.